Вибір рубрики

Сарго замінює кукурудзу

19.01.2024

Сорго добре переносить посуху і може конкурувати з кукурудзою або ж доповнювати її. Із зерна сорго можна виготовляти безглютенову крупу, борошно, а також цукор, мед і сироп.

Порівняно з кукурудзою витрати на виробництво менші, а ціна на продукцію — вища. Проблема лише у реалізації, адже ринки збуту для цієї культури ще повною мірою не відпрацьовані. Сорго головним чином йде на експорт, за винятком того, що переробляється. Так блокування портів також вдарило по його виробництву.

Сорго містить більше протеїну (12-14%) порівняно з кукурудзою (8-10%), тому може використовуватися замість неї в комбікормах. Такі дослідження проводить підприємство «Укрсорго». В Америці сорго використовують для відгодівлі птиці, несучок і на мясо.

«Якщо почати давати курам сорго, то спочатку вони відмовляються, а потім, навпаки, вже не хочуть пшениці. Сорго легше перетравлюється, завдяки більшому вмісту кальцію шкаралупа твердіша, тобто вихід яєць значно більший, а їхня втрата через пошкодження шкаралупи — мізерна. Вже є агрохолдинги, що використовують сорго замість кукурудзи. Проте низькі обсяги виробництва сорго не дозволяють повністю перейти на відгодівлю цією культурою», — пояснює Ярослав Бардин.
За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше