Вибір рубрики

Що сіятимемо цього року

13.02.2024

Ось що новенького в аграрному світі України на 2024 рік: наші фермери збираються трохи переключити акценти у своїх полях. Вони кажуть “так” сої та цукровому буряку, а от кукурудзі кажуть “може іншим разом”. Згідно з опитуванням Міністерства аграрної політики, 70% опитаних мають намір додати площ під сою, що на цілих 21% більше, ніж торік.

Не тільки соя виграє на популярності, але й зернобобові та ярий ячмінь також матимуть свою частку збільшення. Цікаво, що ячмінь може отримати додатковий бонус завдяки новим морським маршрутам. Яра пшениця та ярий ріпак також у списку фаворитів, з невеликим, але все ж таки зростанням площ.

Цукровий буряк також не відстає, з обіцяним збільшенням площ на 17%. А от кукурудза, здається, буде відпочивати цього року, бо її площі планують зменшити на 9%.

Загалом, виходить, що ярі культури мають намір зайняти трохи менше місця на українських полях, але це не означає, що аграрії засмучені. Просто час для нових посівних експериментів і можливостей. Отже, тримаймо за них кулачки і спостерігаємо за новим сезоном!

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше