Вибір рубрики

Сівозміни на полі зміняться

13.04.2024

Отже, здається, що аграрний ландшафт України цього року трохи змінився, еге ж? Олександр Хмелюк з LNZ Group розповідає, що в порівнянні з часами до війни, наші фермери по-новому розкидають карти на полі сівозміни. Вони вирішили зменшити ставку на озимі та ярі зернові, але збільшують апетити на олійні культури, як то соняшник і соя.

І хоч весна принесла нам типову погоду для посівної, з температурою ґрунту що щойно перевалила за +5°С, наші аграрії не гаяли часу. Вже на кінець березня – початок квітня почали сіяти ранні ярі зернові. А тепер, коли ґрунт прогрівся до +10…12°С, на порядок денний виходить сівба соняшнику, кукурудзи, та сої.

Тобто, зміни у сівозміні це як нові ритми в музиці, трохи незвично, але все одно цікаво і з перспективою на нові врожаї.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше