Вибір рубрики

Смачні “мишині кавуни”

20.02.2024

Мелотрія – це як казкові кавунчики, що помістяться на долоні, і виростити їх можна де завгодно, навіть на твоєму балконі! Ця культура стала новинкою на ринку Європи, де її почали вирощувати на комерційній основі лише у 2009 році в Бельгії, а в магазинах її можна зустріти під милою назвою “міні-кавуни”. Ці малюки, що досягають всього 3-5 см в довжину, виглядають як кавуни в мініатюрі, але на смак нагадують свіжий огірок. Якщо трохи затриматися зі збором, вони стануть кислуватими, як стиглий огірок.

Цікаво, що мелотрію ще називають “мишачими кавунами” через асоціації з казками Беатрікс Поттер, де такі плоди милували око на мишачому пікніку. Дітям особливо подобається ця екзотика, але варто нагадати, що зовні – кавуни, а на смак – огірки. І не тільки в свіжому вигляді вони чудові, а й мариновані – справжня знахідка!

Збирати урожай потрібно щодня, щоб не дозволити плодам перерости, а якщо захочеш зберегти насіння – відміть кілька плодів і дай їм визріти. І ще одна фішка мелотрії – великий їстівний коренеплід, що смакує як редиска чи редька, але, на відміну від них, не зберігається довго. Отже, мелотрія – це не просто овоч, а справжня пригода в горщику чи на грядці!

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше