Вибір рубрики

Смак українського хліба

18.05.2024

Тарас Висоцький, виконувач обов’язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції “Хлібна індустрія 2024”, що негативних коментарів та обмежень з боку ЄС на українську хлібобулочну продукцію немає. Це означає, що наші хліб та булочки мають вільний доступ на ринки Європи і в майбутньому також мають всі шанси там залишатися.

13 травня Рада ЄС продовжила на рік зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, що є гарною новиною для нас. Хлібобулочні продукти та інші смаколики без обмежень, це такий собі зелений світло для наших виробників. А ось по крупах є деякі обмеження, але вже думають, як їх переглянути.

Тарас Висоцький каже, що є стабільний рух автотранспортом і вони часто спілкуються з польськими колегами. Це дає надію, що неприємності з логістикою не повернуться. Вони також шукають нові шляхи для експорту, наприклад, через Дунай, але з портами на Одещині поки що важкувато. Та все одно, шукають можливості вивезти нашу продукцію на зовнішні ринки.

Так що все йде до того, що наш хліб та інші продукти будуть добре себе почувати на європейських ринках!

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше