Вибір рубрики

Соняшник і кукурудза проти засилля бур’янів

18.03.2024

У нас тут справжній батл за увагу фермерів – соняшник проти кукурудзи, хто ж вийде на п’єдестал посівних площ! Але не турбуйтесь, є час все вибрати та підготуватись. Та що там говорити, в Ukravit уже мають план дій, як допомогти нашим зеленим друзям уникнути непрошених гостей – бур’янів.

Олександр Мигловець каже: “Друзі, маємо пам’ятати про захист наших рослин з самого старту”. Він радить обрати правильний захист, враховуючи, що було до цього на полі, скільки там гумусу і як бур’яни люблять там відпочивати. А якщо у вас на полі однорічні модниці-дводольні, то маємо для вас крутий гербіцид Тернат, що як світлофор на дорозі для бур’янів – стоп, далі не проїдеш!

Цей чарівник створює на ґрунті такий захисний екран, що навіть амброзія полинолиста вирішує не заважати вашим соняшникам та кукурудзі. І не тільки амброзія, а й багато хто інший з бур’янової банди.

А ще Олександр каже: “Не забуваймо про технологічне вікно!” На кукурудзі – це ваш шанс від досходового внесення і аж до п’ятилисточка. А на соняшнику – навіть перед сходами можна діяти.

Тож, підсумовуючи, не тільки захист, а й економія води та ресурсів – наше все. Готуйтесь заздалегідь, слухайте поради експертів і ваші поля будуть не тільки красивими, а й продуктивними. А ми тут, як завжди, підтримуємо та бажаємо гарного врожаю!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше