Вибір рубрики

Соя – рентабельна культура

12.04.2024

Соя залишається такою темою, що вабить українських фермерів, як магніт! На це є купа причин, але головна — культура ця ще й як рентабельна. Так, посівні площі під соєю ростуть не тільки тут, а й далеко за межами нашої країни, але це не має нам псувати картину.

Володимир Пугачов з «Дунайської Сої» поділився мудрістю на «Дискусійному соєвому клубі», мовляв, щоб соя була на вагу золота, треба пильнувати за якістю і використовувати те насіння, що вписується в норми ЄС. Звучить як план?

А от Дмитро Кисельов, агроном-аналітик, трохи насмутив, мовляв, не все насіння сої таке якісне, як нам би хотілося. Вони в «Західному Бузі» вирішили детально все проаналізувати і виявили, що майже 9 з 10 проб насіння мають віруси. Ого, ну і новина, правда?

Але не варто впадати у відчай, адже вони вже планують посіви наприкінці квітня, що означає — знайдені шляхи вирішення. Значить, і ми зможемо! Ну що, готові до соєвих пригод цього року?

Схожі новини:

18.05.2024

Жир перетворять у батарейку

Вчені придумали, як перетворити курячий жир на батарейки! Замість того, щоб викидати жир, його можна...

Детальніше

18.05.2024

Здешевлення вартості свинини

То ось що розповідає Віктор Робейко з "Ґудвеллі Україна"! Вони там думають, як зробити так,...

Детальніше

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше