Вибір рубрики

Соя взяла невеличку паузу

07.04.2024
soybean

Здається, наша соя трошки похитнулася на експортному ринку у березні цього року. Вона вирішила взяти невелику паузу і знизити темпи на 30% порівняно з лютим і навіть майже удвічі порівняно з минулорічним березнем. Але загалом, якщо подивитись на весь сезон з вересня, то ми все ще тримаємо марку вище, ніж у попередньому році, з експортом 2,45 млн тонн сої.

І знаєш що ще цікаво? Цього року ми вже встигли експортувати 3,5 млн тонн сої. То це ж настільки круто, порівняно з 2 млн тоннами минулого року та лише 1,1 млн тоннами у 2021! Здається, соя у нас на підйомі!

Щодо продуктів переробки сої, то тут теж ситуація непогана. В березні ми експортували 34 тис. тонн соєвої олії, що більше, ніж у попередні два місяці. Загалом, за перші сім місяців цього сезону ми відправили за кордон 202 тис. тонн цього продукту. Непогано, правда?

І от що експерти кажуть про майбутнє: з усієї сої, що ми зібрали цього сезону, близько 1,6-1,7 млн тонн піде на переробку, а решту – приблизно 3 млн тонн – ми експортуємо. Ну що ж, тримаймо курс на соєві успіхи!

Схожі новини:

04.05.2024

Для щедрого врожаю помідорів

Вирощування помідорів – це чудова та важлива діяльність для багатьох господарств. Ці овочі, завдяки своєму...

Детальніше

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше