Вибір рубрики

Справжній двигун економіки

10.06.2024

Український агросектор – це справжній двигун економіки! У 2023 році він приніс 62% валютної виручки від експорту.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час презентації Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій до 2030 року.

Вона підкреслила, що український агропромисловий комплекс, незважаючи на всі труднощі, продовжує працювати, підтримуючи нашу економіку і забезпечуючи продовольчу безпеку не тільки для України, а й для багатьох країн світу, таких як Африка, Близький Схід і Південно-Східна Азія.

Стефанішина зазначила, що значна частина української агропродукції експортується до країн Європейського Союзу. Це стало можливим завдяки зоні вільної торгівлі та підтримці ЄС, який під час війни запровадив автономні торговельні преференції та збільшив логістичні можливості України через «Шляхи солідарності».

Віцепрем’єрка також відзначила, що цей успіх став можливим завдяки нашій тісній співпраці з ЄС. З 2014 року ми активно впроваджуємо європейські закони і стандарти у наш агросектор, що допомагає нам поступово інтегруватися у внутрішній ринок ЄС.

«Ми зараз знаходимося на порозі нового етапу, коли український агропромисловий комплекс стає частиною величезного і динамічного європейського ринку», – сказала вона.

Стефанішина вірить, що впровадження Стратегії розвитку агросектору допоможе Україні досягти європейських стандартів, підвищити продуктивність, збільшити експорт, створити нові робочі місця та сприяти виробництву товарів із доданою вартістю.

Вона також наголосила, що попереду багато роботи, адже сільське господарство є однією з найбільш регульованих сфер в Європейському Союзі. Але Стефанішина впевнена, що до кінця дії стратегії Україна стане членом ЄС.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше