Вибір рубрики

Справжній фундуковий рай

22.04.2024

На Згурівщині, що неподалік Києва, є справжній фундуковий рай! Тут розкинулося одне з найстаріших промислових насаджень фундука в Україні. І знаєте що? Це місце зараз у розквіті своїх сил! З кожного куща збирають ціле відро горіхів. Про це розповів Олександр Чубук, керманич місцевого господарства ФГ «Чайка-2».

Наразі під фундук тут виділено цілих 12 га! І це не просто якісь там горіхи, а справжнісінькі сорти, які підходять як для промисловості, так і для кондитерських виробів. Хлопці вирішили, що найкраще збирати урожай старим добрим способом – руками. Олександр навіть їздив у Чилі та Італію, щоб побачити, як там це роблять, і прийшов до висновку, що механізація – це добре, але без ручної праці не обійтися.

А ще Олександр мріє про великий фундуковий ринок в Україні. Він каже, якщо на Закарпатті запрацює завод із переробки фундука, то можна буде нарощувати виробництво і думати про спеціальну техніку. Поки що фундук із «Чайки-2» йде на локальний ринок та оптом. А кондитерські сорти тільки розпочинають своє велике плодоношення, тому перед фермерами стоїть завдання знайти класні канали для продажу цієї смачнючої продукції.

Схожі новини:

08.05.2024

Добрива у міжсезоння дешевші

Азотні добрива в Україні значно подешевшали. З початку року країна імпортувала 542 тисячі тонн азотних...

Детальніше

08.05.2024

Засіяно демополя бавовником

В Одеській області цього року планують засіяти демополя з бавовником. Наступного сезону деякі господарства вже...

Детальніше

08.05.2024

Зміни у кліматі та їх наслідки

Посівна кампанія в Україні вже близька до завершення завдяки незвично теплій погоді, яка прискорила всі...

Детальніше