Вибір рубрики

Справжній горіховий бум

17.05.2024

В Україні горіхова галузь стрімко набирає обертів. Щороку виробництво волоського горіха зростає на понад 7%! І ось відкриття: наша країна увійшла до четвірки світових лідерів, правда зараз нас випереджають тільки Китай, США та Чилі. І ще, ми — номер один у Європі за виробництвом та експортом горіхів!

Агропортал.ua поспілкувався з Геннадієм Юдіним, президентом Української горіхової асоціації, і ось що він розповів. Знаєте, раніше горіх у наших садах був більше як декорація, але тепер він вибивається в лідери! За останні 6-7 років площі під горіховими садами тільки зростають. Цікаво, що майже половина нових садів, закладених з державною підтримкою, це саме горіхові!

А держава нас не покидає — є купа програм підтримки. Раніше діяла програма, яка тимчасово на паузі через війну, а тепер є нова постанова, що допомагає садівникам створювати нові насадження.

І вам цікаво дізнатися, де в Україні найбільше горіхових плантацій? Лідирують Київська, Закарпатська, Черкаська, Дніпропетровська та Одеська області. А на півночі та сході — вони рідкість.

От такі справи в горіховій індустрії України — справжній бум і нові можливості попереду!

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше