Вибір рубрики

Супергерой для ріпаку

05.04.2024

Бор — це справжній супергерой для ріпаку, потрібний йому вранці й ввечері, навесні та восени. Цей елемент не просто важливий, він як витаміни для людини! Достатньо бору — і ріпак як на дріжджах: краще фотосинтезує, більше вуглеводів та білків накопичує, активніше ферменти працюють, а нові клітинки діляться як на конвеєрі.

Також бор це своєрідний кондуктор для кальцію, допомагає рослині підсилити свої «м’язи» — клітинні оболонки, робить тканини еластичними, а значить — менше тріщин на стеблах і коріннях. Але якщо бору замало, ріпаку капець: росте погано, коренева система слабшає, важливі елементи харчування засвоюються гірше. Наслідки? Менше стручків, менше насіння, стручки обсипаються. Все це разом може зіпсувати всю картину майбутнього врожаю.

Як розпізнати, що бору не вистачає? Молоді листочки жовтіють, з’являються плями червоно-фіолетового кольору, на корені та стеблі — тріщини. Щоб не допустити браку бору, краще зробити позакореневе підживлення мікродобривом DEFENDA Бор. А якщо вже з’явились ознаки дефіциту, то до рятувальної місії додати ще й DEFENDA Аско Гумат або DEFENDA Аміно.

Так що, друзі, давайте робити наш ріпак сильним і здоровим разом з бором!

Схожі новини:

06.05.2024

Грантова програма для бізнеса

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми. У...

Детальніше

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше