Вибір рубрики

Сусіди – фермери згуртувалися

16.02.2024

Ще до того, як війна увірвалася в наше життя, Наталія Коваль вела справжню фермерську ідилію на своїй фермі «Пані Юпітер» на Харківщині. Уявіть собі – понад 700 тварин, з них 350 дійних корів, щодня давали 7 тонн молока! Вони мали два магазини для продажу своїх продуктів, один у самому Харкові, а другий прямо на території ферми. І навіть організовували екскурсії, щоб всі охочі могли побачити, як все працює.

Але раптом війна… Під час окупації вони не могли ні закуповувати корми, ні отримати ветеринарні препарати. Деяких корів довелося втратити, бо не було можливості надати їм допомогу. А від квітня до жовтня ще й електрики не було.

Після звільнення територій відновлення роботи було непростим: відремонтували техніку, забезпечили тварин кормами, молока вдалося наростити до 1,5 тонн на день. І навіть відновили постачання на молокозавод. Наталія та її сусіди-фермери згуртувалися, щоб разом вирощувати корми і купувати все необхідне для тварин, щоб зекономити на доставці. Це історія про те, як випробування згуртовують і надихають на нові досягнення.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше