Вибір рубрики

Світовий попит на зерно росте

08.04.2024

Ну от, друзі, світова сільськогосподарська кухня кипить не на жарт! ФАО, наші глобальні аграрні вартові, подали гаряченьке: вони чекають на бум у виробництві зернових цього року. Цифра вражає – аж 2841 млн тонн! То є кукурудза, рис, пшениця – всі на підйомі.

Світовий апетит на зерно теж росте, і до кінця року, кажуть, ми з’їмо на 1,3% більше, ніж минулого року. Але не хвилюйтесь, запасів вистачить на всіх – вони теж в гору йдуть, аж на 2,3%.

А ще цікавинка – торгівля зерновими збільшиться, готуйтесь до 485 млн тонн зерна на світових ринках. І от пшениця, вона як завжди в центрі уваги, її врожай цього року обіцяє бути на 1% крутішим, ніж торік.

Так що, хліб на столі, як бачите, буде. Добре, коли в світі є така організація, як ФАО, яка слідкує, щоб у нас усіх було достатньо їжі. Тримаймо кулачки за наших фермерів і за врожай!

Схожі новини:

04.05.2024

Адаптація до поточних викликів

Український бізнес у квітні демонструє позитивні настрої, адаптуючись до складних умов повномасштабної війни. Індекс очікувань...

Детальніше

04.05.2024

Бізнес-план допоможе у організації діяльності

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило і затвердило форму типового бізнес-плану для створення та...

Детальніше

04.05.2024

Полегшення у податках

У Харкові місцевий бізнес отримав полегшення в податках. Міська рада звільнила підприємців від деяких податків...

Детальніше