Вибір рубрики

Свіжа спаржа на столі

05.05.2024

Цього року сезон спаржі почався раніше, ніж очікували. У господарстві BroPRO на Дніпропетровщині почали збирати урожай на 10 днів раніше, ніж планували. Попри різні агротехнологічні прийоми відтермінування росту рослин, природа внесла свої корективи.

BroPRO — це сімейний бізнес трьох братів Павліків, які розпочали вирощувати спаржу у 2019 році. Ідея прийшла до них, коли вони купили землю та шукали, чим зайнятися. Один зі знайомих запропонував вирощувати спаржу, і навіть допоміг з посадковим матеріалом. Так вони почали свою справу на 3 гектарах, а зараз вже вирощують майже на 10 гектарах.

Брати розподілили обов’язки: Іван відповідає за роботу з партнерами та збут, Максим і Руслан займаються агротехнологією, а їхні дружини займаються маркетингом та комунікаціями. Посадковий матеріал закупили в Нідерландах, де перейняли технологію вирощування.

Посадковий матеріал коштує близько €13 тисяч за гектар. Брати також користувалися консультаційною підтримкою з Нідерландів, яка коштувала $1000 на гектар. Вони інвестували у спеціальні холодильники, щоб зберігати спаржу, та мульчер.

BroPRO продають спаржу через свій сайт та Instagram, співпрацюють з мережами Varus та «Сільпо», а також постачають продукцію ресторанам, в тому числі закладам Євгена Клопотенка.

Схожі новини:

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше

18.05.2024

Жир перетворять у батарейку

Вчені придумали, як перетворити курячий жир на батарейки! Замість того, щоб викидати жир, його можна...

Детальніше

18.05.2024

Здешевлення вартості свинини

То ось що розповідає Віктор Робейко з "Ґудвеллі Україна"! Вони там думають, як зробити так,...

Детальніше