Вибір рубрики

Ситуація зі свинарством

16.10.2024

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально – екаономічного стану. Поголів’я свиней, її килькість та ціни на прилавках магазинів пов’язані з економічними вигодами.

Економіст Олег Пендзін впевнений, що свинарство у осбистих господарствах поступово занепадає,що впливає на кількість свиней у країні. На початку 2010-х років африканська чума свиней (АЧС) також сприяла скороченню поголів’я. АЧС стала більшою проблемою для великих свинокомплексів, ніж для особистих господарств. Промислові свинокомплекси працюють над вирівненням кількості поголів’я, але це відбувється не так швидко. Причиною цього також є сьогоднішні проблеми у країні.

Одним із важливих факторів є підготовка бізнесу до важливого 2025 року, коли прогнозується серйозний бюджетний дефіцит. Зниження купівельної спроможності громадян призводить до купівлі хліба, картоплі та макаронів, замість м’яса свинини.

Економіст Олег Пендзін вважає, що ціна на свинину не досягне прогнозованих 300 грн/кг, бо за такою ціною більшість людей будуть неспроможні його купувати і споживання буде іще скорочуватися.

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше

14.10.2024

Хліб на нашому столі

За останні два роки ТОВ «МИЗА» (ТМ «Переяслав Хлеб») значно розширило свій асортимент. На сьогодні...

Детальніше