Вибір рубрики

Технології покращення якості вина

04.02.2024

Вирощування винограду для вина – це справжнє мистецтво, особливо з огляду на те, наскільки виноград вибагливий до погодних умов. І якщо стає занадто спекотно або сухо, ягоди дозрівають надто швидко, а вино виходить не найкращої якості.

Науковці з Австралії, точніше з Університету Аделаїди, взялись розв’язати цю проблему. Вони вирушили до Каліфорнії, щоб провести експерименти з виноградом сорту Каберне Совіньон. Щоб сповільнити процес дозрівання ягід. Вони пробували різні підходи: від зрізання частини грон до збільшення кількості поливу в пізні періоди вегетації.

І ось що вони виявили: виноград, який поливають частіше, але зрізають частину грон, дозріває повільніше, що і є метою. Такий підхід до вирощування значно покращує якість винограду, адже в ягодах зменшується вміст речовин, що дають вину зелені та рослинні ноти, і збільшується кількість тих, що надають квіткові та фруктові аромати.

Таке дослідження відкриває нові горизонти для виноробів, хоча науковці й кажуть, що потрібно ще кілька років спостережень, перш ніж ці методи можна буде вважати перевіреними часом.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше