Вибір рубрики

Теплиці відмовляються від газу

14.04.2024

Один з найбільших тепличних комбінатів в Україні, “Комбінат «Тепличний», що у селі Калинівка на Київщині, має амбітні плани змінити систему опалення. Хоч ціни на газ і знизилися, комбінат планує перейти на опалення щепою. Вже є приклади інших підприємств, які використовують альтернативні джерела енергії, наприклад, «Украфлора», що використовує тріску та вугілля, а Уманський тепличний комбінат – солому та тріску разом з газом.

Цікаво, що ціна на газ несподівано почала падати минулої зими, стабілізувавшись на рівні 13,5 тис. грн за 1 тис. м³, що виявилося приємним сюрпризом для виробників. Але власник “Комбінату «Тепличний» все одно дивиться в майбутнє, плануючи перехід на щепу як екологічно чисте та економічно вигідне паливо. Вже зараз вони розробляють проект і готуються до великих інвестицій, а якщо все піде за планом, то до кінця 2025 року нова система опалення вже може запрацювати. Цей крок не лише зменшить залежність від газу, а й позитивно вплине на довкілля.

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше