Вибір рубрики

Терапевтичний сад у Києві

20.05.2024

В Україні з’явиться перший терапевтичний сад прямо на території Київської психіатричної лікарні імені Павлова! Це задумка данського урбаніста Мікаеля Колвілла Андерсена. Він хоче допомогти українцям, які переживають військові травми, особливо тим, хто має посттравматичний стресовий розлад.

У Данії такі сади є в кожному місті, і вони дуже допомагають людям відновлюватися. Мікаель каже, що нам це зараз потрібно більше ніж коли-небудь. І не тільки ветеранам, а й всім, хто живе під стресом, наприклад, під час повітряних тривог на Подолі.

І ось тепер, на території лікарні, волонтери вже готують землю під майбутній сад. Вони збираються поділити сад на три зони. Найвища зона буде для тих, хто відчуває найсильніші симптоми ПТСР і не хоче виходити з дому. Друга зона – для тих, хто вже готовий говорити про свої переживання. А третя, нижня зона – для тих, хто готовий вже щось робити своїми руками, займатися садівництвом.

Архітекторка Дарина Рощук, координаторка толоки, каже, що сади біля лікарень допомагають людям працювати руками, вирощувати овочі та фрукти, які можна використовувати у лікарні. Це дуже заспокійливо.

Організатори планують закінчити роботу на початку червня і вже тоді запросять всіх, хто потребує такої терапії і хоче відпочити у спокійній атмосфері. Так що скоро всі зможемо насолоджуватися цим чудовим місцем!”

Такі ініціативи просто неймовірні, чи не так?

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше