Вибір рубрики

Українська кукурудза на експорт

14.03.2024
corn_seeds_beautiful_sunny

Наша українська кукурудза стає все більше в ціні, бо за кордоном на неї попит підскочив. Аналітики з ПУСК кажуть, що хоча всі чекали, що з приходом аргентинського врожаю ціни трохи впадуть, але нічого подібного не сталося. Новий врожай в Аргентині виходить навіть дорожчим, ніж наша кукурудза. Так що можна чекати, що наша кукурудза ще подорожчає найближчим часом.

Китайці активно купують нашу кукурудзу, а Туреччина, Єгипет, Італія, Іспанія теж підтяглися і загрузли в українській кукурудзі. Ціни в портах вже підскочили до 142-145 доларів за тонну. Ціни тримаються високими вже півтора тижня. Здається, що пропозиція не встигає за попитом, і можна очікувати, що ціни підуть ще вище, можливо, до 150 доларів за тонну до кінця березня.

У квітні все буде залежати від того, як справи підуть у Бразилії з їхнім врожаєм. Якщо посуха в Бразилії продовжиться, і врожай там буде меншим, ціни на ринку підуть вгору. Але якщо в Бразилії погода налагодиться, то на ринку може бути інша історія.

Так от, наша кукурудза зараз продається в Італію, Австрію, Німеччину за цінами від 192 до 197 доларів за тонну. Отакі справи!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше