Вибір рубрики

Українські цукровари модернізують виробництво

25.06.2024

Українські цукровики не стоять на місці! Щоб залишатися в грі та конкурувати на рівних, вони кидаються у водоворот модернізації виробництва. Олександр Коротинський з Національного науково-практичного центру «Цукробурякового виробництва» пояснює, що з огляду на обмежену кількість трудових ресурсів і заробітну плату, потрібно автоматизувати окремі виробничі процеси.

Останнім часом українські виробники диверсифікувалися, адаптуючи пакування цукру для поставок на європейський ринок у паперових мішках і біг-бегах, тож тепер на черзі — автоматизація. Цікаво, що якщо 15 років тому на виробництво однієї тонни цукру витрачали 40 куб. м газу, то зараз цей показник скорочено до 27 куб. м. Але хочуть і далі скорочувати витрати. Знаєш, це як гонка за ефективністю: або ти модернізуєшся і витискаєш максимум, або продукція вийде дорожчою та менш прибутковою.

Не забувають вони й про логістику — великі інвестиції плануються і на автоматизацію складських процесів. Такі речі дуже важливі, адже в умовах сучасного ринку кожен крок до ефективності може вирішити долю всього підприємства. Цікаво спостерігати, як вони впораються з цими викликами!

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше