Вибір рубрики

Українські тепличні огірочки

28.03.2024

Українські теплиці знову обирають шлях до довоєнних технологій виробництва. Про це розповідає Євгеній Чернишенко, керівник «Комбінату «Тепличний» та президент асоціації «Теплиці України». За його словами, вже з кінця лютого по середину березня на ринку з’являються перші огірки вітчизняного виробництва, а ціни, хоч і високі для споживачів, для тепличників є цілком прийнятними.

Перший цикл вирощування огірків триватиме до червня, а після короткої паузи почнеться другий цикл. Євгеній зауважує, що влітку ціни можуть опуститися нижче вартості виробництва, але до кінця вересня з’являються нові партії огірків, які залишаються на ринку до листопада.

Він також згадує, що імпортовані томати та огірки залишаються дорогими через логістичні проблеми, спричинені війною. Втім, з кінця квітня очікується різке зниження цін, адже на ринок вийдуть великі гравці, як-от «Тепличний» чи «Уманський».

Євгеній Чернишенко оптимістично налаштований на майбутнє, сподіваючись, що при вдалому збігу обставин комбінати зможуть завершити рік з прибутком, на відміну від минулого.

Схожі новини:

28.04.2024

Горох і надалі експортуватимуть

Українські аграрії активно вирощують горох, і цей рік виявився особливо успішним для експорту цієї культури,...

Детальніше

28.04.2024

Пшениця твердих сортів

В Україні цього року набирає обертів тренд на вирощування твердої пшениці, яка зазвичай використовується для...

Детальніше

28.04.2024

Спаржа смачна і корисна

На Черкащині зараз саме час збору першого врожаю спаржі, і це велика подія для місцевих...

Детальніше