Вибір рубрики

Усе своє від кормів до поросят

23.04.2024

Ось така історія: до війни підприємство на Чернігівщині було зайняте виробництвом комбікормів і вирощуванням свиней, а ще починало запускати переробку. Але лютому 2022 року довелося кардинально змінити плани через обставини, які принесла війна. Населений пункт, де базується господарство, деякий час був у оточенні, і через проблеми з логістикою і кормами, на жаль, довелося зменшити поголів’я свиноматок.

Але не варто сумувати! Зараз все стабілізувалося і підприємство не тільки вижило, а й продовжує працювати. Більше того, є плани на майбутнє: будівництво більшого і сучаснішого свинарника, збільшення поголів’я свиноматок до 35, з двома циклами по 150 голів, що дає 300 голів на рік.

Та й з племінним свинарством усе гаразд, адже є підтримка від офіційних представників європейських компаній. І ще: на місцевому рівні є попит на поросят, яких вирощує підприємство.

Не обійшлося й без землеробства. Плани є на обробку землі на площі 20 га для вирощування кормів, щоб зменшити залежність від ринку. Для цього вже закупили техніку: трактор, диски та плуги. Щодня на підприємстві виготовляють близько 1,5 тонн комбікорму, а також макуху та соєвий шрот.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше