Вибір рубрики

Усе своє від кормів до поросят

23.04.2024

Ось така історія: до війни підприємство на Чернігівщині було зайняте виробництвом комбікормів і вирощуванням свиней, а ще починало запускати переробку. Але лютому 2022 року довелося кардинально змінити плани через обставини, які принесла війна. Населений пункт, де базується господарство, деякий час був у оточенні, і через проблеми з логістикою і кормами, на жаль, довелося зменшити поголів’я свиноматок.

Але не варто сумувати! Зараз все стабілізувалося і підприємство не тільки вижило, а й продовжує працювати. Більше того, є плани на майбутнє: будівництво більшого і сучаснішого свинарника, збільшення поголів’я свиноматок до 35, з двома циклами по 150 голів, що дає 300 голів на рік.

Та й з племінним свинарством усе гаразд, адже є підтримка від офіційних представників європейських компаній. І ще: на місцевому рівні є попит на поросят, яких вирощує підприємство.

Не обійшлося й без землеробства. Плани є на обробку землі на площі 20 га для вирощування кормів, щоб зменшити залежність від ринку. Для цього вже закупили техніку: трактор, диски та плуги. Щодня на підприємстві виготовляють близько 1,5 тонн комбікорму, а також макуху та соєвий шрот.

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше