Вибір рубрики

Вертикальне фермерство

20.03.2024

Уявіть собі, як українські технології змінюють гру в сфері вертикального фермерства навіть у такій далекій країні, як ОАЕ! Це історія про Віктора Шулешка, хлопця, який зумів своїми інноваційними ідеями зробити справжній прорив. Він почав із вертикальної ферми у бомбосховищі в Дніпрі і дійшов до того, що його технології та проєкти розцінюються як топові у світі. Його компанія Green Future збудувала неймовірну ферму у 600 квадратних метрів в ОАЕ, де тепер вирощують салати та навіть тюльпани. І це все завдяки освітленню, яке він запатентував і яке визнано на світовому рівні.

Але Віктор не зупиняється на досягнутому. Він має на меті створити в Буковелі місцеву вертикальну ферму, що задовольнятиме потреби всіх місцевих ресторанів. Його технології приваблюють увагу в ОАЕ, Нідерландах, Норвегії та інших куточках світу.

Віктор уже 12 років працює з освітленням і зміг створити автоматичну ферму в Львові, де рослини ростуть самі, без зайвого втручання людини. Його система контролює все – від поливу до витрат води і навіть аналізує швидкість росту рослин. Віктор навіть виявив, що з правильним освітленням можна отримати базилік на 5-10 днів швидше, ніж зазвичай.

За його словами, основна проблема вертикальних ферм в Україні не в технологіях, а в тому, як продати продукцію. Але він впорався і з цим завданням, створивши повністю автоматичну ферму, яка працює сама на себе.

Віктор Шулешко – це людина, яка доводить, що з українськими інноваціями можна підкорювати світовий ринок вертикального фермерства, причому робити це на вищому рівні!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше