Вибір рубрики

Весняна посівна стартувала

01.04.2024

На Волині стартувала весняна посівна кампанія, як тільки ґрунт став достатньо сухим для роботи. Фермери вже встигли засіяти майже 5 тисяч гектарів ярими зерновими та зернобобовими, включаючи пшеницю, тритикале, ячмінь, і вівсом. Цікаво, що першими до роботи взялися аграрії з південно-західної частини області, зокрема такі господарства як «Рать», «Вілія», «П’ятидні», «Городище».

Загалом на цей рік заплановано засіяти приблизно 350 тисяч гектарів ярими культурами. Ідеться про 140 тисяч гектарів зернових та зернобобових, 154 тисячі гектарів технічних культур, і 59 тисяч гектарів кормових. Окрім того, планується збільшити площі під картоплею та овочами на 5 тисяч гектарів до загальних 103 тисяч гектарів.

І ще, озимим культурам також приділяється увага — завершується їх підживлення на площі майже 150 тисяч гектарів під урожай 2024 року. Отже, на Волині робота кипить, і фермери сповнені оптимізму щодо майбутнього урожаю!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше