Вибір рубрики

Весняні роботи і добрива

14.03.2024

Аграрії на півдні України розпочали весняну роботу на полях, і це час, коли кожен гривень на рахунку, особливо коли мова йде про добрива. Але без азотних добрив – ніяк. Експерти кажуть: не варто зволікати з закупівлею, бо ціни, як на вихорі, а логістика може зіграти злий жарт.

Фермери ще тримають валюту в зерні, сподіваючись на кращі ціни, але каса пустує. Зараз, кажуть фахівці, відношення вартості продукції до ціни на добрива краще, ніж минулого року.

Ось вам розклад: ціни на азотні добрива, як селітра чи карбамід, легкими не стануть. А якщо ви ще не закупились – то вже пізненько, кажуть у торговельно-аналітичній компанії. Все розібрали, тепер тільки у торгових компаній щось можна знайти. І так, імпортери теж привозять, але чекати на зниження цін не варто.

Карбамід? Ціна стабільна, але його вже розкупили на місяці вперед. Якщо хочете купити – шукайте у торгових компаній, які встигли взяти партію з Черкаського “Азоту”. Це зараз єдиний завод, що працює в Україні.

Карбаміду і карбамідно-аміачної селітри (КАС) не вистачає, бо Черкаський завод не встигає задовольнити всіх. А імпорт з Азербайджану чи Узбекистану не такий великий, щоб ситуацію змінити.

Отож, експерти радять: не зволікайте, купуйте добрива зараз. Чекати на зниження цін – марна справа. А якщо все залишити на останній момент, може статися, що і добрива не буде, і доставити їх буде складно. Аграрії, обирайте мудро!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше