Вибір рубрики

Від ікринки до риби власноруч

08.02.2024

У мальовничому карпатському селі Шепіт, що на Івано-Франківщині, Світлана Олексюк разом зі своїм чоловіком з 2017 року кинулися у пригоду вирощування форелі. І знаєш що? Чотири роки потому вони вже грали в велику гру, а недавно навіть запустили власний бренд, Gregit.UA.

В селі Шепіт роботу знайти важко, тож подружжя вирішило зробити ставку на власний бізнес. Вони почали з малого – викопали біля дому ставок, закупили малька і… вуаля! Справа пішла в гору, тому вирішили викопати ще чотири ставки.

Світлана розповідає, що початок був досить простий: купити малька, вигодувати його, а потім продати ресторанам чи садибам. Але справжній куш – це видоїти рибу, продати ікру, а потім і саму рибу, або залишити її до наступного року. Зараз вони вже на тому етапі, коли самі вирощують малька від ікринки до товарної риби. Світлана каже, що найскладніше – це перейти від ікринки до риби, яка вже плаває. Тут без спеціальної лабораторії не обійтися.

Тож як бачиш, це не просто бізнес-історія, а історія про мрію, наполегливість і любов до своєї справи. Чудовий приклад того, як можна перетворити виклики в можливості.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше