Вибір рубрики

Відчутних змін у цінах не передбачають

02.04.2024

Весна не принесе великих змін у цінах на основні продукти, як каже Дмитро Соломчук з Комітету з питань аграрної та земельної політики. Тобто не варто очікувати якихось кардинальних стрибків вартості. Навпаки, овочі, які всю зиму чекали свого часу в овочесховищах, почнуть дешевшати. Це стосується картоплі та цибулі, які вже втрачають у ціні порівняно з січнем.

А щодо яєць, то з настанням тепла їх ціна теж має піти вниз, адже збільшується кількість домашньої продукції. І це гарна новина для всіх, хто любить свіженьке!

Цікаво, що навіть попри війну, в центральних та західних областях з’явилися фермерські господарства, які вже можуть змагатися з великими виробниками за якістю та ціною. Це справжній успіх малого та середнього бізнесу в аграрному секторі!

Єдине, що може трохи підвищитися, — це ціна на молочну продукцію, але лише якщо піднімуться ціни на паливо. Тоді молочка може подорожчати на кілька відсотків через зростання витрат на логістику.

Так що, здається, весна буде досить спокійною для наших гаманців, особливо коли йдеться про основні продукти харчування.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше