Вибір рубрики

Відновлення гірських лісів

06.05.2024

Гарна новина для природи Карпат! Уряд України прийняв важливе рішення про заборону суцільних рубок головного користування у гірських лісах Карпат. Проте офіційно це рішення набуде чинності через три роки.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка забороняє суцільні рубки в Карпатах через три роки, та запроваджує перехід на ведення лісового господарства за принципами, наближеними до природи.

Рішення має на меті збільшити приріст лісів і забезпечити їх раціональне використання. Це допоможе не лише зберегти ліс, але й підвищити доходи від рентної плати завдяки збільшенню обсягів заготівлі деревини.Завдяки вибірковій системі рубок планують покращити якісний склад лісів, запобігти їхньому вирубуванню та сприяти відновленню.

У Карпатах через три роки запровадять нові правила лісокористування, спрямовані на захист природи та впровадження вибіркових і поступових систем рубок, що відповідають міжнародним стандартам.

Як зазначили в Держлісагентстві, це означає, що “лисих” Карпат більше не буде, а нові правила допоможуть відновити ліси та запобігти зловживанням.

Схожі новини:

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше

18.05.2024

Жир перетворять у батарейку

Вчені придумали, як перетворити курячий жир на батарейки! Замість того, щоб викидати жир, його можна...

Детальніше

18.05.2024

Здешевлення вартості свинини

То ось що розповідає Віктор Робейко з "Ґудвеллі Україна"! Вони там думають, як зробити так,...

Детальніше