Вибір рубрики

Відновлення теплиць на Херсонщині

07.05.2024

Олексій Білий, фермер із Херсонщини, який вирощує овочі, цього року збільшив площі посіву. Вони посадили близько 9 тисяч кущів помідорів, готуються садити 2,5 тисячі кущів огірків та 5 тисяч кабачків. Кавуни і дині виходять не дуже добре, тому їх садять приблизно на 1,5 га. Є ще експериментальна грядка з перцем на 20 соток.

Під час окупації російські війська знищили 90% теплиць господарства та вкрали техніку. Зараз підприємство відновлюється, залучаючи своїх колишніх працівників.

Олексій розповідає,що постійно на теплицях працює четверо людей, також залучається агроном. До війни активно працювала переробка, робили крупи та олію. Колектив залишився, тому вони працюють на польових роботах.

Зрошення тут не проблема: на ділянці є свердловина. Асортимент вирощуваних овочів поступово збільшується, а реалізація продукції відбувається здебільшого у Херсоні, частину вивозили на ринки Миколаєва та Одеси.

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше