Вибір рубрики

Відродження Великодніх традицій

27.04.2024

У Кропивницькому започаткували справжній кулінарний ренесанс, повертаючись до корінь Великодніх традицій! Місцевий волонтерський рух “Баба Єлька” у співпраці з “Кропивницьким хлібом” вирішили порадувати всіх традиційними пасками, які пекли ще наші прабабусі. Вони знайшли рецепт у книзі “Смачна Кропивниччина”, за яким ще в 1915 році пекла паски Олена Рибалкіна. Цікаво, що до класичного рецепту додали лише одну новинку – родзинки!

Ірина Варакута з “Кропивницького хліба” каже, що вони хочуть поділитися цим автентичним смаком з усіма, хто цінує українську культуру і традиції. На дегустації у Етнолабораторії “Баба Єлька” було особливо затишно — усі ділились спогадами про паски своїх бабусь. Світлана Буланова, онучка баби Єльки, згадувала, як її бабуся вимагала тиші, коли готувала паску, щоб ніщо не порушувало магію випікання. І як вони разом ліпили з тіста пташок для прикрашання пасок.

Це так здорово, що традиції живуть і передаються з покоління в покоління, не так?

Схожі новини:

09.05.2024

Експорт молочних продуктів

У квітні 2024 року Україна експортувала 10,42 тис. тонн молочних продуктів на суму $21 млн,...

Детальніше

09.05.2024

Ципляти бройлерів на Волині

«Володимир-Волинська птахофабрика» співпрацює з п’ятьма постачальниками добового молодняка бройлерів. Як пояснила заступниця директора з виробництва...

Детальніше

09.05.2024

Болгарський перець у теплиці

Вирощування болгарського перцю в теплиці — чудовий спосіб отримати багатий урожай цього смачного та корисного...

Детальніше