Вибір рубрики

Вінницький борщ на вишні

03.04.2024

Знаєте, у Вінниці та по всьому Поділлю є особливий борщ, який недавно знайшов своє місце у європейській кулінарній книзі від PES Group. Це не просто борщ, а борщ на вишні! Уявляєте, як це екзотично? Світлана Ярова, депутатка Вінницької міської ради, представила цю страву в збірці «Cook, Eat, RepEat», де місцеві політики з усієї Європи ділились рецептами своїх улюблених страв. Україну в цьому кулінарному проєкті представляє саме борщ з вишнею – страва, що втілює дух Поділля.

Рецепт цього борщу походить від гастродослідниці Олени Павлової і є частиною гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico. Кажуть, цей борщ колись готувала бабуся Олени, і він виходив таким особливим, ніби «панським». Вінниця ж, зі своїми вишнями в кожному дворі і мікрорайоном Вишенька, наче створена для цієї страви. Олена Павлова вважає вишню своєрідним оберегом міста, а борщ на вишні – це втілення її духу.

Так, свіжі вишні перетворюють класичний борщ на щось надзвичайно унікальне, а вінницькі ресторани вже почали включати цю страву до своїх меню. Цікаво, чи смакуватиме вам?

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше