Вибір рубрики

Вінницький борщ на вишні

03.04.2024

Знаєте, у Вінниці та по всьому Поділлю є особливий борщ, який недавно знайшов своє місце у європейській кулінарній книзі від PES Group. Це не просто борщ, а борщ на вишні! Уявляєте, як це екзотично? Світлана Ярова, депутатка Вінницької міської ради, представила цю страву в збірці «Cook, Eat, RepEat», де місцеві політики з усієї Європи ділились рецептами своїх улюблених страв. Україну в цьому кулінарному проєкті представляє саме борщ з вишнею – страва, що втілює дух Поділля.

Рецепт цього борщу походить від гастродослідниці Олени Павлової і є частиною гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico. Кажуть, цей борщ колись готувала бабуся Олени, і він виходив таким особливим, ніби «панським». Вінниця ж, зі своїми вишнями в кожному дворі і мікрорайоном Вишенька, наче створена для цієї страви. Олена Павлова вважає вишню своєрідним оберегом міста, а борщ на вишні – це втілення її духу.

Так, свіжі вишні перетворюють класичний борщ на щось надзвичайно унікальне, а вінницькі ресторани вже почали включати цю страву до своїх меню. Цікаво, чи смакуватиме вам?

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше