Вибір рубрики

Вода повертається до Каховського водосховища

15.03.2024

На Великому Лузі сталася надзвичайна подія — вперше за останні 50 років тут з’явилось водопілля. Це як нагадування про дива природи, бо вода почала повертатися до Каховського водосховища, яке було майже висушене. Експерт з Української природоохоронної групи, Григорій Коломицев, каже, що це все завдяки весняному таненню снігів. Завдяки супутникам можна бачити, як збільшується рівень води, нагадуючи про природні весняні водопілля, які тут відбувалися до будівництва ГЕС.

Нагадаю, цього року сталася трагедія — російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, через що багато населених пунктів опинилися під водою. Потім територія довкола перетворилася на справжню пустелю. Щодо ГЕС, то відновленню вона не підлягає, бо більша частина греблі зруйнована. Втрати серед людей також є, і, за деякими даними, їх може бути більше, ніж повідомляють.

Тож, попри всі випробування, природа намагається відновити своє баланс і красу, даруючи нам сподівання на краще майбутнє.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше