Вибір рубрики

Волоські горіхи на експорт

06.04.2024

Україна за останній рік побила свій рекорд, відправивши на експорт майже 31 тисячу тонн волоських горіхів, що на 21% більше, ніж роком раніше. Хоча загальний виторг виявився трохи меншим, але все одно імпонує — понад 77 мільйонів доларів! Більшість наших горіхів полетіли у Європу, забезпечивши нам 58% доходів від усього експорту.

А ось в лідерах закупівель виявилися такі країни, як Ірак, Туреччина та Азербайджан, особливо коли мова йде про горішки в шкаралупі. Лущені горішки найбільше полюбилися Азербайджану, Туреччині та низці європейських країн. З цікавинок: за лущені горіхи платили значно дорожче, ніж за ті, що в шкаралупі.

Хоч війна та зниження цін трохи скоригували наші плани, але тепер усе більше зосереджуємось на вирощуванні сортових горіхів. Такий підхід обіцяє не лише зберегти, а й підвищити якість українського експорту. Здається, наші волоські горіхи готові підкорити світ ще більше!

Схожі новини:

06.05.2024

Грантова програма для бізнеса

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми. У...

Детальніше

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше