Вибір рубрики

Вибір фермерів для полів

22.03.2024

Фермери нині в роздумах: використовувати добрива чи ні, бо ціни кусаються, а інколи й знайти їх складно. Юрій Стахов’як з «Щедрої Ниви» каже, що норвезькі добрива вже не по кишені, тому вирішили обійтися без комплексних. Олег Рогальчук із Чернігівщини зауважує, що добрив би вистачало, якби не ціни.

А в СФГ «Світанок» Анатолій Литвиненко розповідає, як вони зустрілися з проблемою не встигнути закупити безводний аміак, а тепер уже і сенсу нема, бо кукурудзу час сіяти. Минулого року навіть відмовилися від сухих комплексних добрив, бо виявилося, що рослинам важче їх засвоювати. Зараз вони ставлять на стартові РКД, що допомагає кореневій системі рослин активно розвиватися. І ще цинку додають, бо без нього кукурудзі важко, а з гербіцидами його змішувати не можна.

Коротше кажучи, кожен фермер шукає свій шлях у вирішенні проблеми з добривами: хтось шукає альтернативи, хтось обирає оптимальні комбінації, а хтось вирішує проблему з логістикою та цінами. Але всі вони однозначно прагнуть знайти золоту середину між вартістю добрив і якістю урожаю.

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше