Вибір рубрики

Виробники картопляного крохмалю

14.03.2024

На Львівщині працює крохмальний завод “Централ Плейнс Груп”, і він приймає картоплю, як на потоці, переробляючи 8 тонн за місяць і відправляючи майже 85% продукції за кордон. Так-так, з самого старту вони були налаштовані на експорт, і вже продавали крохмаль, коли його нібито ще й на світі не було.

Та не просту картоплю тут використовують, а крохмальну, яку не так просто знайти на ринку, бо її там часто й немає. Ці спецсорти містять крохмалю вдвічі більше, ніж звичайна картопля, тому й переробка їх на заводі ефективніша. І це все завдяки Юрію Пульгуну, генеральному директору CPG Refine, який розповів нам всю цю історію.

“Централ Плейнс Груп” має свої поля для вирощування цієї картоплі, а ще співпрацюють з місцевими фермерами, які вирощують картоплю за контрактом. Торік вони без проблем зібрали потрібну кількість картоплі, а на цей рік планують залучити ще більше фермерів.

Цікаво, що завод платить фермерам за крохмальність картоплі, тому для фермерів це вигідно – вони мають гарантований збут і фіксовану ціну. Минулого року за крохмальну картоплю давали в середньому 5 грн за кг, а цього року може бути ще більше.

Ще Юрій розповів про важливість короткого шляху з поля до заводу і про будівництво нового складу на 6,5 тис. тонн для зберігання картоплі, яке допоможе розширити сезон роботи заводу. Вони хочуть зберігати картоплю з листопада по січень, щоб продовжити виробництво. Завод спрямований на ефективність і планує збільшувати обсяги вирощування картоплі. От такий він, крохмальний бізнес у нас в Україні!

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше