Вибір рубрики

Вирощування рослин без ґрунту

30.04.2024

Україна нарощує співпрацю з Японією у галузі сільського господарства, освоюючи передові технології! Національний університет біоресурсів і природокористування України підписав Меморандум про співпрацю з японською компанією Mebiol Incorporated та ірландською компанією Natural Fertilisers Limited. Ця співпраця відкриває нові можливості для українського агросектору, особливо у вирощуванні рослин без використання ґрунту.

Під час візиту в Японію, українські науковці дізналися про переваги наноплівки, яка використовується для вирощування культур у закритому ґрунті. Ця технологія не тільки знижує водоспоживання, але й дозволяє культурам отримувати всі необхідні елементи живлення, захищаючи їх від патогенів. Важливо, що для вирощування рослин не потрібен ґрунт, а теплиці можна розміщувати де завгодно, що робить цю технологію надзвичайно гнучкою.

Цікаво, що Mebiol Incorporated вже реалізувала проєкт у Ботсвані, де на запит місцевого уряду були створені теплиці для вирощування томатів. Це досвід, який може стати в нагоді і Україні.

Зараз НУБіП готується до експериментального випробування технології в Україні, отримавши від японської компанії необхідне обладнання. Це відкриває перспективи для ефективного і стабільного партнерства, яке може значно вплинути на українське сільське господарство.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше