Вибір рубрики

Вирощування соковитих ягід

20.04.2024

Виявляється, кавуни тепер не тільки справа південних областей! Через ускладнену ситуацію на півдні, аграрії з центру, сходу, і навіть Закарпаття вирішили не залишатися осторонь і теж заглибилися у вирощування цієї солодкої ягоди. І знаєш що? Вони кажуть, що якість не поступається знаменитим південним кавунам!

На Рівненщині аж десяток агропідприємств наловилися на кавуни в промислових масштабах. А на Кіровоградщині під кавунову справу вже виділено 3 тис. га! І все це завдяки досвіду, агротехнологіям та, звісно, бажанню компенсувати втрати баштанних з півдня.

Також варто згадати про «Енза Заден Україна», де кажуть, що продаж насіння кавунів стрімко злетів! Цього року кажуть, що площі під кавуни можуть зрости ще більше, але без ризику перевиробництва. Цікаво, що тепер ця культура активно вирощується і у центральних областях, і навіть у теплицях на Львівщині.

Фермер Геннадій Тактаров з ФГ «Родюче», розповідає, що вони планують збільшити площі під кавунами з 20 до 30 га цього року. І хоч регіон не південний, але за допомогою агротехнологій адаптують центральні області до вирощування цих соковитих ягід.

Ну і, звісно, ніде без креативу: на Згурівщині, наприклад, уже десять років як кавун — це хіт сезону. Кажуть, коли згурівські кавуни приїжджають на ринок, то всі інші продавці розбігаються, бо знають — конкурувати з їхнім смаком і якістю важко.Так що, виходить, у нас тут кавуновий бум!

Схожі новини:

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше