Вибір рубрики

Яблука на експорт у 2024 році

04.02.2024

Сьогодні дещо цікаве, що торкається експорту яблук з України. Володимир Гуржій, котрий керує компанією USPA Fruit, поділився декількома захопливими трендами на майбутній сезон 2023/24.

Перше, що він зазначив, це те, що ціни на експортні яблука, скоріш за все, не впадуть, а будуть або стабільними, або навіть трохи піднімуться. Він радить українським виробникам уважно ставитись до своїх розрахунків, адже зберігання теж коштує.

Другий тренд, про який він говорить, це розширення ринків збуту. Виглядає на те, що українські яблука будуть все частіше відправлятися до Центральної Азії через узбецьких операторів та до Іраку через турецьких операторів, а також на інші ринки.

Третій момент, який Володимир підняв, це можливість запуску нових форматів пакування для яблук. Вони розглядають різні варіанти, як-от опентопи та пресортований продаж у контейнерах, щоб задовольнити потреби і очікування покупців з різних країн.

І наостанок, він зауважив, що логістика для експорту виглядає оптимістично, адже вартість доставки стабілізувалася, а іноді навіть знижувалася. Все це робить процес експорту більш передбачуваним та ефективним.

Так що, здається, наші яблучка готові підкорювати світ, а українські фермери – справжні майстри своєї справи, які навчилися адаптуватися до будь-яких обставин.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше