Вибір рубрики

Ячмінь користується великим попитом

03.04.2024

Український ячмінь зараз у гарній формі, ставши настільки ж привабливим для покупців, як і кукурудза. Таку інформацію поділили експерти кооперативу ПУСК. Вони кажуть, що у березні ми встановили один з рекордів сезону, експортувавши 339 тисяч тонн ячменю, і виглядає на те, що квітень та травень будуть не менш продуктивними. Завдяки тому, що ячмінь зараз трохи дешевший за кукурудзу, він користується великим попитом, особливо у ЄС та Туреччині. Більшість угод з ячменем крутиться довкола одеських портів, де ціна за тонну зараз коливається близько 145 доларів.

На внутрішньому ринку ціни на ячмінь теж підскочили. Якщо тиждень тому переробники могли придбати ячмінь за 4700-5000 гривень за тонну, то зараз ціни виросли до 5200-5400 гривень.

Сільгоспвиробники вже активно засівають поля ячменем, і, здається, все йде за планом. За даними Мінагрополітики, загальна площа посівів ячменю має скласти близько 810 тисяч гектарів, причому більшість з них припадає на Одеську та Миколаївську області. Чим далі поля від портів, тим складніше з цією культурою вийти в плюс.

Очікувана ціна на новий врожай ячменю коливається від 145 до 155 доларів за тонну, що знову ж таки показує, наскільки привабливим є цей ринок зараз.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше