Вибір рубрики

Яка вартість малини для заморозки

24.06.2024

В Україні заморожувальники малини вже оголосили перші ціни на закупівлю цієї ягоди, хоча сезон оптових закупівель лише стартує. За інформацією EastFruit, ціни можуть значно варіюватися залежно від регіону. Наприклад, у центральних і західних областях ціни трохи вищі, а у Вінницькій і Хмельницькій областях — досить низькі.

Ціни на малину для заморожування в різних областях розкидані від 35 грн/кг до 50 грн/кг, що не завжди влаштовує фермерів, адже вони знають про значне зростання цін на зовнішніх ринках у порівнянні з минулим роком.

Заморожувальники, враховуючи нестабільність енергопостачання в країні, можуть бути обережні з цінами, враховуючи високі ризики та зростаючі витрати на електроенергію. Це може підштовхнути їх до швидкого продажу малини «з коліс», що потенційно впливає на зниження ціни.

Вартість збору малини цього року, за прогнозами, зросте до 50 центів за кг, а глобальні ціни на заморожену малину високої якості можуть досягати $3 за кг. Українські заморожувальники теоретично могли б платити близько 60 грн/кг, що становить приблизно $1,5 за кг, навіть враховуючи нові ризики.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше