Вибір рубрики

Ярі культури уже засіяні на Вінниччині

06.03.2024

Агрофірма «Ольгопіль» щойно закінчила сіяти ранні ярі культурки і вже кидає всі сили на підготовку полів під кукурудзу, соняшник і буряки. Вони вирішили, що великих посівів ярих зернових цього року не буде, але насіннєві штучки – таки засіяли. Горошку – цілих 133 гектари, ячменю – 14, а пшениці – 8,5. Всього вийшло 155 гектарів під ранні культури.

Олександр Палайчук, головний агроном, каже, що рання група для них як розминка перед головною посівною. Зараз важливо захопити вологу, яка так потрібна на півдні, і готуються вже до висадки кукурудзи. Головне – встигнути все зробити, щоб кукурудза не пропустила пік температур. Олександр сподівається, що при сприятливих умовах вони повторять минулорічний рекорд у 10 т/га.

«Ольгопіль» обробляє аж 5 тис. га землі, де вирощують усе: від пшениці до високоолійного соняшника. А озимі культури займають чільне місце у їхній сівозміні. От така вона, агрономічна робота, завжди в русі і завжди до нових викликів.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше