Вибір рубрики

За сублімацією майбутнє

30.03.2024

Компанії на Полтавщині та Дніпропетровщині, «Диканські ягоди» та «Оріл-Еко» взялися не лише за вирощування органічних ягід, а й за їх заморожування та експорт. Сергій Стеценко на одній з виставок натрапив на виробника української сублімованої продукції.

Сублімація — це коли ягоди сушать у вакуумі замороженими, так що вся волога випаровується без перетворення на воду. Це зберігає майже всі корисні речовини, і такі продукти можуть витримати до 25 років на полиці.

Сергій, який до цього мав невеличке виробництво меду, вирішив, що пора покращувати якість своїх крем-медів, замінивши пюре на сублімовані ягоди та фрукти. Він придбав установку на 12 кг від компанії Cryovit і почав сам сублімувати ягоди зі свого поля.

І ось так з’явилася історія ТМ Panfruit Ukraine, що зараз відправляє свою продукцію до Європи та США, і навіть куштує на ринок Скандинавії заглянути. Сергій зосередився на сублімованих снеках, бо ця ніша була ще не дуже розвинена.

Більшість сировини для Panfruit Ukraine — це власні ягоди: 25 гектарів від «Диканські ягоди» та 45 — від «Оріл-Еко». І все за високими стандартами, адже компанія має європейську органічну сертифікацію. І все це — завдяки сміливості, новітнім технологіям та любові до якісної сировини.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше