Вибір рубрики

За сублімацією майбутнє

30.03.2024

Компанії на Полтавщині та Дніпропетровщині, «Диканські ягоди» та «Оріл-Еко» взялися не лише за вирощування органічних ягід, а й за їх заморожування та експорт. Сергій Стеценко на одній з виставок натрапив на виробника української сублімованої продукції.

Сублімація — це коли ягоди сушать у вакуумі замороженими, так що вся волога випаровується без перетворення на воду. Це зберігає майже всі корисні речовини, і такі продукти можуть витримати до 25 років на полиці.

Сергій, який до цього мав невеличке виробництво меду, вирішив, що пора покращувати якість своїх крем-медів, замінивши пюре на сублімовані ягоди та фрукти. Він придбав установку на 12 кг від компанії Cryovit і почав сам сублімувати ягоди зі свого поля.

І ось так з’явилася історія ТМ Panfruit Ukraine, що зараз відправляє свою продукцію до Європи та США, і навіть куштує на ринок Скандинавії заглянути. Сергій зосередився на сублімованих снеках, бо ця ніша була ще не дуже розвинена.

Більшість сировини для Panfruit Ukraine — це власні ягоди: 25 гектарів від «Диканські ягоди» та 45 — від «Оріл-Еко». І все за високими стандартами, адже компанія має європейську органічну сертифікацію. І все це — завдяки сміливості, новітнім технологіям та любові до якісної сировини.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше