Вибір рубрики

Захоплююче вирощування страусів

03.04.2024

Вирощування страусів – це справа, що не тільки приносить чималі прибутки, але й вкрай захоплює! Цікаво, що від такого величезного пернатого, як страус, можна отримати чимало корисних речей. Найбільшим попитом користуються, звісно, яйця цих велетнів. Омлет зі страусиних яєць – справжня знахідка для гурманів у місцевих ресторанах, а з шкаралупи вмілі майстри творять неповторні сувеніри. А ось м’ясо та жир страуса – це вже окрема історія. Дієтичне, з унікальним складом м’ясо, коштує набагато дорожче, ніж м’ясо інших птахів, а страусиний жир часто стає інгредієнтом у виробництві дорогої косметики.

У 2012 році родина Циб вирішила започаткувати страусину ферму прямісінько у себе на подвір’ї. Цих неймовірних птахів тепер можна побачити у селі Верхня Сироватка на Сумщині. Але це ще не все! Вони також займаються розведенням понад 30 різних видів птахів і диких тварин і приймають їх на реабілітацію.

Війна зробила своє – відвідувачів зараз майже немає. Проте, попри всі труднощі, господарі не збираються відмовлятися від своєї улюбленої справи.

Цікаві факти про страусів? На день африканському страусу потрібно приблизно 3 кг зерна, включаючи ячмінь, пшеницю, кукурудзу та овес; страуси живуть довго – середній вік становить 55 років; ці пернаті велетні анітрохи не бояться морозів, адже чудово переносять мінусові температури; одне страусине яйце може коштувати від 500 до 700 гривень.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше