Вибір рубрики

Захворювання свиней почастішали

26.05.2024

Ось яка новина прилетіла з Європи: минулого року число спалахів африканської чуми свиней серед домашніх поголівь в Євросоюзі зросло аж у п’ятеро, досягши показників 2019 року. Європейське агентство з безпеки продуктів харчування каже, що особливо непроста ситуація склалася у Хорватії, де було зафіксовано 1124 спалахи, а Румунія теж не відставала зі 736 випадками. Ці дві країни разом дали майже всі випадки захворювання в ЄС.

Але не лише вони мають проблеми. Хвороба не оминула й інші країни, як-от Польщу та Італію, але там спалахів було значно менше. Найбільше вражені малі ферми з менше ніж 100 свинями, а в Румунії навіть великі господарства на понад 10 тисяч свиней постраждали.

Цікаво, що африканська чума свиней також стала серйозною проблемою і для країн поза ЄС. Наприклад, у Боснії та Герцеговині, а також у Сербії, де число спалахів зросло в десять разів у порівнянні з попереднім роком.

Це дійсно серйозно, адже африканська чума свиней з’являється в основному у літній період, з липня по жовтень, особливо це відчувається на малих підприємствах у Хорватії та Румунії. Ну що ж, виглядає, що нашим фермерам потрібно готуватися і шукати способи боротьби з цим викликом!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше