Вибір рубрики

Закон про моніторинг ґрунтів

12.04.2024

Європейський парламент вирішив взятися за здоров’я наших ґрунтів, ухваливши надважливий закон про моніторинг ґрунтів. Це такий крок, який може змінити все на краще, враховуючи, що без здорового ґрунту нам усім капець. Ідея в тому, щоб до 2050 року наші ґрунти стали як маленькі оази чистоти і здоров’я, а для цього країни ЄС будуть тепер детально вивчати стан всіх своїх ґрунтів.

Щоб не було зайвих питань «А як саме це робити?», парламент запропонував систему, яка ділить ґрунти на п’ять категорій від “екстра-класу” до “критично деградованих”. Таким чином, якщо твій ґрунт «крутіше за всіх», то він вважається здоровим.

А ще виявляється, у Європі близько 2,8 млн ділянок, де ґрунт може бути не дуже вже й чистим. Тепер буде зроблено список таких місць, і країни ЄС мають привести їх до ладу, щоб ніякі забруднення не шкодили ні людям, ні природі. А за все це заплатять ті, хто ці забруднення і наробив. Чесно, так чесно.

Мартін Хойсік, який віддушини вклав у цей закон, каже, що здорові ґрунти — це наше все. Як без них, адже саме з них росте все, що ми їмо, і не тільки. Тепер залишилося дочекатися, що новий склад парламенту після виборів скаже «Так», і наші ґрунти отримають заслужений догляд та захист.

Схожі новини:

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше

18.05.2024

Євроінтеграція у молочній галузі

Хоча в Україні споживання молочних продуктів трохи зменшилося через різні причини, наші молочні фермери не...

Детальніше

18.05.2024

Смак українського хліба

Тарас Висоцький, виконувач обов'язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції "Хлібна індустрія...

Детальніше