Вибір рубрики

Закупівельна ціна на свинину зменшилася

08.02.2024

У січніцього року середня закупівельна ціна склала 58,9 грн/кг з ПДВ, що на 12,3% нижче, ніж у грудні, та на 9,8% менше торішнього.

Аналітики пояснюють, що «недопродані» партії живця, часто були вищої забійної маси, тиснули на ціну в цей період. Але вже у другій декаді місяця істотних надлишків пропозиції на ринку вже не спостерігали, тоді і попит з боку заготівельників збільшився: почали надходити запити на додаткові чи збільшені партії як від постійних клієнтів, так і від нових.

Роздрібіна середня ціна кілограма охолодженої свинини склала 196,7 грн/кг, що на 5,9 грн/кг, чи 2,9% дешевше, ніж у грудні.

А середня ціна на курятину за підсумками січня залишилася сталою, тоді як яловичина продовжила здорожчання, додавши 6,9% до показника попереднього місяця.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше