Вибір рубрики

Заморозки і майбутній врожай

23.04.2024

О, цей квітень виявився непростим часом для українських садівників! Якщо коротко, то заморозки, які відвідали нас 19-20 квітня, вирішили перевірити міцність наших зерняткових і кісточкових друзів, особливо на Вінниччині, де наші яблуневі сади найчастіше кажуть: “Тут ми, домівка наша!”.

Деякі господарства заговорили про те, що майже половина майбутнього врожаю яблук може сказати нам “па-па”, особливо ранні та середні сорти як Мельбурн чи Женева. Але є і хороші новини – зимові сорти яблук, здається, стоять міцно на своїх коріннях і не дуже засмучені заморозками. Ще один момент: найбільше постраждали ті, хто поселився у пониззях, де холодне повітря любить затримуватись, нагадуючи нам про себе температурами нижче -3°С.

Щодо інших куточків України, то в Чернівцях місцеві садоводи заговорили про 10-15% втрат, але знову ж таки, там, де земля більш низька. А от інші регіони можуть зітхнути з полегшенням – їхні яблука залишились неушкодженими, а заморозки не були для них критичними.

А от на Миколаївщині фермери трохи занепокоєні через ранні сорти черешні, а в Чернівцях – через абрикоси. Отже, попри всі виклики погоди, наші садівники тримаються міцно і, як завжди, сповнені надії на краще.

Схожі новини:

08.05.2024

Засіяно демополя бавовником

В Одеській області цього року планують засіяти демополя з бавовником. Наступного сезону деякі господарства вже...

Детальніше

08.05.2024

Зміни у кліматі та їх наслідки

Посівна кампанія в Україні вже близька до завершення завдяки незвично теплій погоді, яка прискорила всі...

Детальніше

08.05.2024

Допомога у точному землеробстві

Українські фермери тепер можуть отримати безкоштовний доступ до платформи EOSDA Crop Monitoring від EOS Data...

Детальніше